Voimaa ja tekniikkaa


Keskiviikkona suuntasin aamulla Tesoman uimahallille omatoimisiin uintitreeneihin. Uin yhteensä 2050 metriä. Uin huhtikuun kisoihin tulevat kisalajini läpi. Treenasin rinnan ja vaparin käsivetoja 2×200 metriä lättäreillä ja pullari jalkojen välissä. Harjoittelin sekarin potkuja uimalla 3×100 metriä aina 50 metriä pelkillä potkuilla ja toisen 50 metriä normaalisti uimalla. 

Unohdin lähtiessä kuulokkeeni pukkariin. Pyysin saattajarannekkeen, että sain hakea ne. Sitten kävelin aurinkoisessa säässä töihin.

Uintitreenauksessa kaveri apuna

Illalla oli TaTUn parakilparyhmän treenit Pyynikin uimahallilla. Söin niitä odotellessa tekemäni salaatin. Kaverit odottivat altaiden reunalla. Venyteltiin ja uitiin yhdessä alkuverraa. 

Treeneissä oli taas tutut räpyläjutut: potkut selällään kaverin kanssa, käsistä kiinni pitäminen, sukellus ja vaparin käsivedot ensin toisella ja sitten toisella kädellä. Kaverin kanssa treenaamisen jälkeen oli sukellus ja sama homma yksin. Yritettiin sukeltaa niin syvälle pohjaan kuin päästään ja sitten käsivedoilla loppuun saakka. Se liittyi vaparitekniikan opetteluun.

Sitten piti ottaa yhtä kaveria molemmista käsistä kiinni ja tehdä vaparin käsivedot, kun hän potkii. Oltiin kaverin vieressä ja liuttiin, kun kaveri teki potkut ja me tehtiin käsivedot. Harjoitus tuntui raskaalta. Mutta se sujui hyvin, kaveri pysyi suorassa. 

Kokeiltiin myös reppuselkä hommaa. Ensin toinen oli selässä. Sitten uimarin piti olla itse kokonaan selällään, ja toinen työnsi häntä vaparin potkuilla toiseen päähän. Se tuntui raskaalta, kun piti työntää potkien altaan päähän. Se otti jalkoihin ja käsiin ja oli todella rankkaa.

Mentiin vielä 2×50 perhonen lujaa. Perhonen sujui aika hyvin. Loppuverra uitiin räpylöillä. Yhteensä matkaa tuli 1300 metriä.

Asumisen ohjausta

Perjantaina asumisenohjaaja tuli aamulla kotikäynnille. Juteltiin ja katsottiin lomakelaatikot, joista toinen oli hajalla. Otettin tavarat pois, ja alempi lomakelaatikko oli heitettävä pois. Oli puhe myös kirjaston lainoista. Jos asumisenohjaaja voisi muistuttaa palauttamisesta. Suunniteltiin kesälle ohjelmaa kotikäynneille. Ei ehditty sen lisäksi paljon muuta tehdä. 

Tiskasin ja söin ruuan sarjaa katsoen. Huomasin, että vanha mankkani ei toiminut. Yritin kuunnella musiikkia. Laitoin Cd-levyn, mutta sen jälkeen ei tullut raitalukumäärää näkyviin eikä saanut musiikkia kuunneltua. Mankka oli jo aika vanha. Ilmoitin asiasta äidilleni. Äiti antoi vinkin, mistä voin ostaa uuden.

Rintauinnin treenausta

Illalla kävelin ihanassa lumisessa säässä Kalevan uimahallille uimaan. Oli toinen rintauinnin tekniikkapäivä. Uin 200 metriä ennen Heidin tuloa. Heidin kanssa harjoiteltiin kolmesti potkuja laudalla. Ne alkoivat sujua. Heidi antoi ohjeen, että harjoittele kotona seinää vasten vasemmalla jalalla potkua. Siinä otetaan kiinni jostain tangosta tai ketjusta ja työnnetään jalkaa seinää vasten. Tai sitten voi harjoitella vastuskuminauhalla: Kuminauha kiinni jalassa kokeillaan tehdä vasemmalla jalalla rintauinnin potkua.

Potkujen jälkeen mentiin rintauinnin rytmitystä, joka sujui tällä kertaa tosi hyvin. Lopuksi oli vielä räpylöillä potkut ja rytmitys. Uin lopuksi loppuverraa räpylöillä. Uin yhteensä 1175 metriä.  

Uinnin jälkeen kävelin ostamaan uuden cd-soittimen ja ruokatarpeita. Kävelin lumisateessa kotiin. 
Kotona laitoin uintikamat kuivumaan. Sen jälkeen testasin mankan. Se toimi hyvin. 

Leikkimielistä kisailua

Lauantaina matkustin ratikalla keskustorille ja odotin bussia siellä. Piti mennä ratikalla, koska bussi meni ohi Uusikylän bussipysäkiltä. En ollut huomannut sitä, kun pää oli kiinni kännykässä. Mietin, ettei tarvitsi puhelinta katsoa ennen kuin bussissa. 

Ehdin ennen valmentajaa paikalle. Venyttelin nopeasti ja lähdin uimaan alkuverraa. 

Treeneissä mentiin rintaa kovaa toiseen päähän ja vaparia toiseen niin, että kaverin piti ottaa kiinni. Harjoitus tehtiin viidesti. Selän käsivedoissa kaveri oli ankkurina nilkoissa kiinni ja toisessa päässä osat vaihtui. Mentiin myös vapari samalla tavalla. Taas kaverin molemmilla puolilla toisen käsistä pitämässä kiinni, kun kaveri teki selän potkut ja me tehtiin vaparin käsivedot. 

Sitten pidettiin 50 m vaparin kisa räpylöillä sekä 3×100 m vaparin kisa kaverin kanssa. 50 metrin kisassa mä jäin jälkeen eli hyydyin ennen maalia, vaikka yritin kiihdyttää. Ensimmäisessä 100 metrisessä pääsin maaliin ensin, kun kaveri hidasteli. Toisessa kaveri hyytyi ja pääsin ensin maaliin. Kolmannella kerralla tuli tasapeli. 

Loppuverra uitiin räpylöillä. Uin yhteensä 1275 metriä. Oli rankat treenit, jaloissa tuntui. Tällä kertaa kortti päästi sisälle ja ulos porteista. 


Lähdin illalla enon luona käymään, kun tuli viesti, että läppärit piti käyttää siellä, niin saatiin ne päivitettyä. Juttelin enon kanssa laskettelusta ja uimisesta. Oli kiva, kun pääsin kylään. Katsoin vähän aikaa telkkaria ja luin lehteä sillä aikaa, kun eno päivitti toista konetta. 

Kotimatkalla kävin ostamassa nakkeja sunnuntaiksi. Kävelin kotiin. Ajattelin katsoa elokuvaa . 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti