Onnistumisen kokemuksia

Biljardikisan jälkeen heräsi innostus harjoitella taas hieman pelaamista. Samalla tulee lähdettyä kavereiden pariin viettämään iltaa. Mieli pysyy virkeämpänä, kun välillä puuhaa urheilukaverien kanssa seurojen treeneissä tai vapaa-ajan kaveriporukassa.

Tinja pelaa. Kuva Iltalinjan Facebookista.

Tiistaina oli lepopäivä urheilusta. Pääsin Iltikselle pelaamaan biljardia kahden kaverin kanssa. Ennen sitä siivosin keittiön venyttelen samalla urheilijalle tärkeitä venytyksiä. 

Iltalinjalla kavereiden kanssa oli hauskaa. Se meni hyvin, osuin omiin palloihini. Pussitus meni hyvin, kun maalasin pallot niihin. Pelasin paremmin kuin kisoissa.

Illalla oli aika ostaa huhtikuulle junalippu Rovaniemelle. Meen isäni porukan kanssa pääsiäisreissulle Saariselälle. Pääsen lomallani laskettelemaan rinteisiin ja hiihtämään. Paikka ei ole tuttu, vaan uusi tällä kertaa. Olen aiemmin käynyt Pyhällä ja Luostolla.

Kuulokoje kuntoon

Keskiviikkona oli ensin kuulokojehuollossa käynti. Piti hioa oikean korvakappaleen osa. Korvakappale painoi korvakäytävään ja sattui. Sen takia hiotiin. Oli parempi pitää korvassa, ei sattunut enää. Samalla he huolsivat vasemman kuulokojeen.

Lähdin suoraan treeneihin. Piti vaihtaa ratikasta Koskipuistossa bussiin, että ehdin uimaan aamun omatoimiset Tesoman uimahallille. Sain uitua paljon enemmän kuin kahtena viime keskiviikkona. Uin rinnan käsivetoja ja vaparin käsivetoja pullarilla ja lättäreillä. Harjoittelin laudalla rinnan potkuja, niin oli helpompi keskittyä. Pitää edelleen harjoitella, ettei vasen jalkaterä käänny enää sisälle päin.

Tavoite oli nostaa uintimatkaa 2000 metrin yli. Ehdin uida 2075 metriä. Se oli hyvä. Koska olin reipas uimari, niin ostin kahvin mukaan, kun lähdin kävelemään uimahallilta töihin. 

Vähän uutta ja paljon vanhaa

Työpäivän jälkeen oli vuorossa Tatun parakilparyhmän treenit Pyynikin uimahallilla. Söin tekemäni makaroni-tonnikalasalaatin pukkarissa. Lähdin sit venyttelemään altaan reunalle. Kavereiden kanssa vedettiin alkuverraa 300 metriä. Sit kaveri antoi mulle haasteen tehdä voltteja. Niistä osa meni vinoon.  Mentiin ankkuria niin, että toinen piti nilkoista kiinni. 

Sit alkoi tehotreenit: 5×50 metriä vaparia, selkää, rintaa ja perhosta. Kyllä tuntui treenin jälkeen. Tuli uitua 1850 metriä. Kun aamun treenin ja illan treenit laskee yhteen, niin 3925 metriä uitu. Uinnit menivät hyvin. Tehon löytäminen oli helppoa ja jaksoi uida kovaa. Rintauinnin rytmitystä on kehitettävä. Potkut sujuvat hyvin, mutta vaativat harjoitusta. Perhonen sujui hyvin.

Hyvin menee kun harjoittelee

Torstaina suuntasin uudelleen Pyynikin uimahallille uimaan omatoimiset kevyesti. Uin sekaria, perhosta, rintaa, selkää ja vaparia. Uin 1975 metriä. Muistin valmentajan neuvot keskiviikolta: Rinnassa potkut tehdään eteen ei alas, että käsivedot onnistuu. Kädet on liukuasennossa, kun jalat tekevät potkut. Käsivedot nostavat vartaloa ylöspäin. Ei saa mennä samaan tahtiin, koska se hidastaa uimista.

Join kahvit hallin aulassa. Kävin kaupasta leipää ja valmisruokaa, ja menin Iltikselle vielä kavereiden pariin. Ehdin pelata yhden biljardipelin kaverini kanssa. Osuin palloon hyvin ja sain pussiin.

Sain myös kutsun haastatteluun maaliskuussa Koivistonkylän Prismaan. Jännittää vähäsen. Ensi näkeminen kauppiaan kanssa aina jännittää ja uusi paikka. Haastattelun jälkeen tiedän, pääsenkö sinne tuettuun palkkatyöhön. 

Perusperjantai

Perjantaina asumisenohjaaja kävi aamulla. Juteltiin ja mietittiin ideoita kotikäynneille: ulkoilua, uunin pesu, ruuanlaittoa, esim. riisipuuron keittäminen ja siivousaineiden katsominen, etten osta turhaan paljoa. 

Lähdin lenkin kautta uimaan alkuiltapäivästä, kun oli paljon rauhallisempaa. Uin vaihteeksi 50 metrin altaassa. Harjoittelin kisa-altaassa huhtikuun uintikisoja varten. Menin 50 metriset perhosen ja rinnan sekä 100 metriset selän ja vaparin. Rintauinti vaatii koko ajan harjoitusta vartalonrytmitykseen sekä potkuihin.

Menin 25 metriä pelkkiä sekaria potkuja ja toiset 25 metriä uin. Eli menin altaan puoliväliin vain potkuilla ja loppualtaan uin. Uin yhteensä 2050 metriä. Aikaa meni alle tunti. Nopean peseytymisen jälkeen lähdin kävelemään kotiin ruuan lämmitykseen ja laittamaan uintikamat kuivumaan. 

Ehdin vielä Olkkarin nykytaideryhmään tekemään rannekorua kaverille ystävänpäiväksi. Näin kavereita. Sieltä lähdin vielä Iltikselle kavereiden seuraan. Pääsin täyttämään etälinjalla streamin ja Iltalinjan palautekyselyt. Pelasin yhden biljardipelin kaverin kanssa. Sain taas omia palloja pusseihin. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti