Uimassa yksin, kaksin ja ryhmässä


Tiistaina suuntasin työpäivän jälkeen Kalevan uimahallille uimaan omatoimiset uintitreenit 50 metrin altaaseen. Aloitin treenauksen, uin alkuverran ja 4×50 spurttitreeniä. Sit piti vaihtaa toiselle radalle, koska Tatun ryhmäläisillä alkoi treenit siinä altaassa. Oli pakko siirtyä alta pois. Uin ketjujen ali, ja nousin hakemaan tavarani lähemmäksi. Ei se haitannut treenausta. 

Uin kaksi kertaa 10×50 spurttitreenin, joissa pitää uida kovaa ja löysää vuoron perään. Menin ensin 50 metriä kovaa ja toiset 50 löysää. Tuli uitua vähän enemmän kuin 20 kertaa. Lisäksi treenasin huhtikuun kisoihin. Yritän parantaa aikoja kisoissa ja haluan jatkaa 100 metristen vaparin ja selän uintia. Perhosesta yritän saada ensimmäistä aikaa. Perhosessa ja rinnassa pitää vielä treenata vartalonrytmitys kuntoon.

Olin tyytyväinen hyvin uituun matkaan. Sain uitua 3100 metriä. Aikaa meni puolitoista tuntia. 

Kävelin kotiin syömään ruokaa, jonka tein sunnuntaina. Sen jälkeen lähdin vielä vähäksi aikaa Iltalinjalle. Ehdin tekemään kolme ystävänpäiväkorttia. Laitoin tekemäni ystävänpäiväkortit menemään illalla. Tiputin ne kodin lähellä olevaan postilaatikkoon. 

Kotona tein vielä salaatin keskiviikoksi mukaan, että voisin syödä sen ennen treenejä.

Keskiviikon perustreenit

Keskiviikkona lähdin vuorostaan Tesoman uimahallille uimaan omatoimiset treenit 25 metrin altaaseen. Uin ensin 3×100 metriä, joissa oli 50 metriä potkuja ja 50 metriä uintia. Uin myös jonkin verran spurtteja. Kisalajitreenien lisäksi treenasin kaikki lajit 100 metrin sekarina. Sekarissa ensimmäisenä on perhonen, se vaihtuu seläksi, sitten rinta ja vikana vapari. 

Yhteensä tuli uitua 2050 metriä. Sitten saattoikin lähteä reippaasti pesulle ja pukemaan. Tuttuun tapaan vielä kahvin osto yli 2000 metrin uimisesta. 

Kävelin töihin ihanassa pakkassäässä. Se piristi mukavasti.

Työpäivän jälkeen piti hakea vanhat hiihtomononi äidin työpaikalta. Tarvitsin niitä isän luo, koska siellä on SNS monon side suksissa, jotka saan Lappiin lainaksi. Sovitusta ja testausta varten tarvitaan monot mukaan. Omissa suksissani on NNN monon siteet.

Jatkoin matkaa kotihallille uimaan Tatun parakilparyhmän treenin. Ohjattu treeni vaihtui itsenäiseksi uinnissa. Valmentaja laittoi ohjelman aamulla ryhmän whatsappiin. Uin sen 25 metrin radalla. Yhteensä uin 1950 metriä. Sit pesun ja pukeutumisen jälkeen kävelin kotiin laittamaan uintikamat kuivumaan ja iltapuuhiin.

Naistenryhmän tapaaminen uimahallissa

Torstaina suuntasin kaupan kautta työllistymiskeskuksen ohjaajaa tapaamaan. Tuettuun palkkatyöhön tarvitaan työkoordinaattoria, kun entinen vaihtoi työtehtäviä talon sisällä. Selviteltiin, kuka olis työkoordinaattori ja juteltiin työasioista. Kerroin miten mulla töissä menee. Kaikki on mulla työpaikalla hyvin. Työpaikkaohjaaja ja kauppias antavat mulle hommia, kun omat työtehtävät on tehty. Työhaastatteluun mennään 9.3 klo 10. Uusi koordinaattori auttaa tuetun palkkatyön haussa.

Tapaamisen jälkeen lähin kävelemään Kalevan uimahallille toisen naistenryhmäläisen kaveriksi. Hallilla odotettiin ohjaajaa, joka pitää naistenryhmää. Uitiin ensin vesijuoksualtaassa. Mä sanoin, että se oli vesijuoksuallas, mutta ohjaaja halusi mennä siihen. Hän luuli, että siinä saa uida. Uimahallinvalvoja tuli sanomaan, ettei siinä saanut uida vaan juosta. 

Kerroin asiasta kavereille, niin kokeiltiin vesijuoksua. Se tuntui hauskalta kokeilla. Tarvittiin juoksuvyö, että saisi paremmin juostua. Juoksu vyön kanssa onnistui aika hyvin. Mutta juoksuvyö kaatoi eteenpäin, niin oli hankalaa olla pystyssä. Vaatii vielä harjoitusta, että pysyy vedessä juostessa pystyssä. Kaverit tykkäsivät siitä kovasti. 

Aktiivisuusranneke oli toppanut itsensä ilman, että olin tehnyt mitään. Sain mittariin uintia ja juoksua 800 metriä. Se oli sammuksissa vain puoli minuuttia. Se ei haittanut. Olen jo tottunut siihen. Uudestaan käynnistämisen jälkeen sain 450 metriä mittariin, kun uin rintaa ja vaparia 50 metrin altaassa. Muutkin ryhmäläiset olivat silloin vielä uimassa. 

Nopean suihkun jälkeen menin pyyhe ympärille syömään välipalaa pukkariin. Juttelin ohjaajan ja kaverin kanssa naistenryhmän tapaamisista ja muustakin, mitä muita kiinnosti. Oli onnistunut naistenryhmän kerta. 

Rintauintitreeniä ohjaajan kanssa

Kävin suihkussa ja menin altaan reunalle venyttelemään. Ilta jatkui uinnin yksityisvalmennuksella. Pääsin uimaan alkuverraa odotellessani Heidiä, joka valmensi mua ennen kuin siirryin Tatun parakilparyhmään. Harjoiteltiin yhdessä rintauinnin potkuja ja rytmitystä. Tein ensin rintauinnin potkuja laudalla pari kertaa, että Heidi näki onnistuuko mulla potkut miten hyvin.

Sitten harjoiteltiin potkuja tangon luona seinää vasten ja myös potkut käsiin osumalla. Treenattiin myös liukuasennon rytmitystä. Potkut alkavat mennä paremmin, mutta rytmitys on sekaisin, kun kädet ja jalat lähtevät yhtä aikaa liukuasennosta. Käsien liike nostaa ylävartalon ylöspäin. Niskan pitää olla suorana käsien välissä. Vielä tarvitaan treeniä. 

Heidi antoi ohjeeksi harjoitella potkuja kuivana, venytellä nilkkoja ja harjoitella potkuja hallilla vasten reunaa, jossa on tanko. Seinää vasten tehdään vasemmalla jalalla rintauinnin potkuja. Hän kehotti myös kokeilemaan uimista seinää vasten niin, että potku osuu seinään. 

Potkujen kuivaharjoitteluun sain samat ohjeet, mitä olen tehnyt. Potkuja harjoitellaan jumppamatolla, keskittyen vasemman jalan nilkkakääntöön ulospäin. Ankkakävelynä se onnistuu myös vedessä. 
Helppoja nilkkavenytyksiä voi tehdä ohjeiden mukaan. 

Se oli hyvä, että sain vähän yksityisohjausta rintauintiin. Se auttaa enemmän eteenpäin. Kyllä se siitä sujuu, kun treenaa ahkerasti. Uin yhteensä 1350 metriä.  Eli yhteensä 2600 metriä uitu.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti