Keskiviikon tekniikkatreenit


Keskiviikkona oli jälleen uintipäivä. Lähdin aamulla Tesoman uimahallille uimaan omatoimisen aamuverrani. Yhteensä tuli uitua 2075 metriä.

Menin tekniikassa ensin rinnan ja vaparin käsivetoja 2×200 metriä lättärit käsissä ja pullari jalkojen välissä. Sen jälkeen menin sekarin potkuilla räpylät jalassa 4×50 metriä eli 25 metriä altaan päähän menin vain potkuilla ja takaisin uin tavallisesti. Pidensin matkaa ja uin samaa harjoitusta 3×100 metriä eli aina 50 metriä pelkkiä potkuja ja 50 metriä tavallista uintia. Treenasin myös seuraavaan kisaan.

Happotreeneillä väsymyksen yli 

Joskus on hankala harrastaa kahta lajia. Illalla olisi ollut Tampereen Slalomseuran tämän talven toinen alppihiihdon CUP-kisa. En ehtinyt sinne, koska työpäivän jälkeen kiirehdin Pyynikin uimahallille Tatun parakilparyhmän treeneihin. Siellä oli taas happotreenit edessä. 

Happotreenit lisäävät lihasten kestoa. Treenien tarkoitus on totuttaa keho siihen, että pystyy jatkamaan uimista silloinkin, kun vauhti alkaa hyytyä. Sitä voi hyödyntää kisoissakin.

Treeneissä aloitettiin veturina 2×50 metriä. Minä olin ensin veturina ja kaverit pitivät nilkoista kiinni. Altaan päässä vaihtui viimeisenä ollut veturiksi ja vielä uudestaan. Sen jälkeen välissä uitiin perhosta 100 metriä. Tuntui mukavalta uida perhosta, mutta sekin tuntui käsissä. 

Uimista jatkettiin tekniikkaharjoituksilla. Uitiin vaparin potkuilla, mutta vain toinen käsi teki käsivetoja. Sama treenattiin rintauintina. Sitten jatkettiin taas kaverin kanssa. Pidettiin kaverin olkapäästä kiinni ja mentiin ensin rinnan ja sitten selän potkut. Selän potkut uitiin vielä lopuksi räpylöillä. Yhteensä uitiin 1400 metriä. 

Päivän treenit yhteenlaskettuna oli 3475 metriä, kyllä hapotti. Uudet harjoitukset tuntuivat rankoilta. Helppoa oli se, että piti mennä vaan käsivedoilla eteenpäin. Se oli yksi tapa saada happoa treeneissä. Vaikeaa oli mennä rintauinnin potkut selällään räpylöillä. Potkut olivat raskaita. 

Kotiin päästyäni aloin pakata torstai-iltaa varten. Edessä oli lähtö suoraan töistä veljeni luo Jyväskylään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti