Kuntoilemassa salilla


Viikonloppuna oli tarkoitus lähteä reissuun. Viikonloppureissu Kuopioon peruuntui, kun siellä oltiin kipeänä. Perjantaiaamuna hoidin junalipun vaihdon. Soitin Vr:n asiakaspalveluun ja sain vaihdettua lipun maaliskuulle. Onnibussin lippua ei voinut vaihtaa.

Maaliskuulla on toinenkin reissu. Tahkolla on Alppihiihdon ja lumilautailun Special Olympics -leiri. Soitin isälle ja varmistin, et voin mennä menomatkalla sinne yöksi. Kysyin myös junalippuasiaa, et voinko ostaa jo lipun. Lippu on halvempi, kun sen ostaa ajoissa.

Nyt ei ollut enää kiire mihinkään. Siivottiin asumisenohjaajan kanssa jääkaapista homeiset ruokatavarat pois. En ollut älynnyt käyttää niitä ajoissa pois tai tehdä niistä jotain ruokaa. Sen lisäksi juteltiin vähän ja vietiin roskat pihalle. Laitoin pyykinpesu- ja astianpesukoneet päälle ja pakkasin valmiiksi uintitreenireppuni lauantaille.

Kuntosalin laitteita kokeilemassa

Ajattelin lähteä illaksi kuntosalille tekemään lihaskuntoa. Kävelin uimahallille. Matkakortilla maksetaan vain uimahallin sisäänpääsy. Kysyin, miten kuntosalille pääsy maksetaan, kun ei voi matkakortilta ladata. Maksoin kuntosalille menon pankkikortilla.

Pääsin kuntosalille tekemään rintapunnerrusta. Katsoin laitteiden ohjeita. Ne olivat hyvät. Ohjeissa kerrottiin, mitä laitteilla tehdään. Muistin myös isän neuvot aiemmalta kuntosalilta, kun olin siellä.  Jalkoihin oli laitteet, joilla saa treenattua niihin voimaa, ja käsivoimiin oli omat laitteet. 

Tutustuin eri laitteisiin. Tein käsillä nostoja, rintapunnerrusta ja ojentajia. Kiersin vartaloa, ja nostin vartaloa kahdessa eri laiteessa. Vein jalkoja ulospäin ja sisään, poljin kuntopyörällä ja kokeilin soutulaitetta. Kaikki laitteilla tekemäni liikkeet tuntuivat raskailta, kun tein 10-30 kertaa.

Venyttelin lopuksi vähäsen. Rankkaa oli, mutta teki hyvää. Odotan jo, että pääsen ensi viikolla veljeni luo Jyväskylään ja kuntosalille. Liikunta tekee hyvää. Saa paremmin nukuttua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti