Lisäkokemusta rinteessä ja radalla


Maanantaina menin työpäivän jälkeen Mustavuoreen laskettelemaan ensin vähän aikaa itsekseni. Sitä ennen söin nopean välipalan ja vaihdoin vaatteet. On hyvä, että siellä on pukuhuone, jossa saa vaihdettua vaatteet ja laittaa monot jalkaan. Pukuhuone on kaikkien käytössä. 

Venyttelin vähän ja laskettelin 12 kertaa rinteen ylhäältä alas saakka reipasta vauhtia. Ei ollut paljon laskijoita rinteissä eikä hississä. Hississä saan apua. En osaa itse ottaa hissiä, koska ne ovat nopeita.

Treeneissä oltiin aluksi perherinteessä. Yritettiin edelleen löytää tasapainoa rinteissä eri tehtävien avulla. Jokainen harjoitus tehtiin kaksi kertaa:
  • Mentiin auraamalla alas saakka, 
  • Mentiin leikaten, et toinen suksi leikkaa käännöksessä. Silloin vauhti ei kasva liian isoksi. Jos käännöksessä toinen suksi meni aura-asentoon, se sai mennä.
  • Pidettiin yhtä sauvaa käsissä ja kädet edessä.
Sen jälkeen siirryttiin keskivaikeaan rinteeseen vapareita laskettelemaan. Harjoiteltiin ulkosuksen ylös nostoa ja laajakäännöstä. Lopuksi mentiin kerran radalla. Rata sujui hyvin. Valmentaja korjasi vähän mun käsivarsien asentoa. Mun kädet eivät olleet koukussa vartaloa vasten vaan irti niistä. Muuten oli hyvä asento.

Kenkiä vaihtaessa kaveri auttoi monon solkien kanssa, kun en meinannut saada toista monoa jalasta irti. Ylempi solki ei meinannut millään irrota hammassoljesta. Ei ole ollut aiemmin sellaista pulmaa.

Illan kisaa odotellessa

Torstaina oli vuorossa kauden kolmas TSS Alma Media Cup. Tuntui kivalta lähteä taas radalle kisaamaan.
Työpäivän jälkeen kävin kuitenkin ensin uimassa Tesoman uimahallilla omatoimiset treenini. Työpaikalla huomasin, että uimalakki oli unohtunut pakata mukaan. Ei auttanut muu kuin uida ilman sitä. 

Kaveri oli haastanut minut tekemään ennen treenejä etuperin kuperkeikkaa ja pomput. Vaikka kaveri ei ollut paikalla, muistin ne haastejutut. Tein kuperkeikkoja, sukelsin, uin vaparia ja selkää, uin myös sekarin kaksi kertaa, tein makkaroita ja voltteja, pompin vedessä ja oli kivaa. Uin yhteensä 1225 metriä. Lähdin pesulle ja vaihtamaan lasketteluvaatteet pukkariin. 

Kävelin hakemaan laskettelusukset työpaikalta ja sen jälkeen odottamaan bussia. 

Taas erilainen rata

Olin hyvissä ajoin Mustavuoressa. Ehdin vaihtaa monot, syödä banaanin ja juoda smoothien. Sitten pääsin laskettelemaan vapareita rinteisiin. Ehdin lasketella vapareita ennen kisan alkua melkein puoli tuntia.

Tutustuttiin valmentajan kanssa kisarataan. Se oli erilainen muihin laskettuihin ratoihin verrattuna. Lopussa oli kepit ristissä maalitolppina. Kaksi keppiä oli samassa paikassa ja niiden välistä piti mennä. 

Radalla oli tiukka mutka ja jouduin hiljentämään vauhtia, etten kaatuisi. Mulla pysähtyi ekassa laskussa radan loppuosassa vauhti, mutta annoin sauvoilla lisää vauhtia ja pääsin vauhdissa maaliin asti. Toisen kierrokseen alkua odotellessa venyttelin ja laskin oman vaparin. 

Kisakokemus on aina hyväksi

Toisella kierroksella vauhti oli paljon parempi. Kaaduin maalin jälkeen ankkurille mennessä, kun tasapaino petti. Onneksi oli auttaja, joka kysyi pääsenkö ylös. Taisin mennä radalla yhden sinisen tolpan ohi, enkä kiertänyt sitä. Harmittaa vähäsen, kun en saanut tulosta. Seuraavan kerran sitten tarkemmin rataan keskittyminen.

Menin vielä ylös, koska en nähnyt, missä laskettelukaverini oli. Porukkaa oli paljon. Masters-laskettelija tuli samalla ankkurihissillä ylös. Lähdin alas, kun kuulin, että isopuikka korjataan pois ja vain pienten rata jää. Emme jääneet laskettelemaan lisäkierroksia. 

Tällä kertaa sain monojen soljet itse auki. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti