Käännösten harjoittelua


Maanantaina ostin työpäivän jälkeen vähän välipaloja. Ostin proteiinijuomia ja soseita, että jaksan treeneissä paremmin. Kävelin tuttuun tapaan Vanhalle kirkkotielle odottamaan bussia ja menin Mustavuoreen laskettelemaan ja treeneihin.

Treenit alkoi tänään myöhemmin eli vähän ennen kuutta. Valmentaja ilmoitti, että ei pääse aikaisemmin paikalle. Ehdin hyvin syödä välipalaa ja vaihtaa vaatteet pukuhuoneessa. En meinannut saada toista monoa jalkaan olleenkaan. Jalka ei vain meinannut mennä monoon. Otin jalan pois monosta ja kokeilin uudestaan. Silloin sain monon jalkaan. Hyvä, että lopulta onnistui. 

Lähdin venyttelemään ja pääsin laskettelemaan vapareita. Rinne oli hyvässä kunnossa ja hyvin lumitettu. Ehdin lasketella 45 minuuttia ja 12 mäkeä. Harjoittelin hyvää lasketteluasentoa ja reipasta vauhtia.

Pitkiä ja lyhyitä mutkia 

Myös valmentajan kanssa venyteltiin ennen treenejä. Sitten lähdettiin laskettelemaan. Aluksi oli vapareita. Piti muistaa hyvät käännökset koko ajan.

Ennen käännösharjoituksia mentiin sauvojen kanssa asennon hakua. Sauvat pidettiin käsissä suoraan edessä. Käännösharjoituksissa oli neljä pitkää ja neljä pientä käännöstä. Kaikki käännökset olivat samassa laskussa peräkkäin. Ne sai tehdä siinä kohti rinnettä, missä itse halusi.  

Isoja käännöksiä tarvitaan koko ajan mutkitellessa. Pieniä käännöksiä tarvitaan käännösten alkuvaiheessa. Molemmat käännökset olivat helppoja, kun kuuntelin valmentajan ohjeita. Mutta isot käännökset ovat mukavampia, koska silloin saa keskittyä paremmin vauhtiin.

Päästiin myös radalle laskettelemaan. Rataharjoittelu tuntui hyvältä, koska tulee nopeutta lisää. Valmentaja sanoi, et alkoi löytyä ajoitettu käännös eli tein käännökset oikein ennen seuraavan kepin kiertoa. Valmentaja kehui, että vauhdit olivat hyviä. Et olen kehittynyt siinä hommassa.

Loppuun lasketeltiin vaparit ja venyteltiin. Treenit loppuivat tänään taas vähän aiemmin, kun oli tehotreenit. Olin treenien jälkeen hyvillä mielin, kun päästiin radalle treenaamaan käännöksiä ja vauhtia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti