Aina ei huvita


Maanantaina oli tuttuun tapaan treenit Mustavuoressa työpäivän jälkeen. Suuntasin taas kauppaan ostamaan välipaloja ja lähdin treeneihin. Treenit loppuisivat myöhään ja sitten pitäisi mennä busseilla kotiin. Ei olisi huvittanut. Pääsin töistä ajoissa, mutta meni pari tuntia Mustavuoren pukuhuoneessa, ennen kuin siirryin rinteille. 

Kaikki tuntui hankalalta ja harmitti. Katsoin ennen pukkariin menoa rinteitä ja minusta ne olivat osittain jäisiä. Kuvittelin, että kaadun väsyneenä viikonlopun jälkeen rinteisiin, kun ne olivat jäisiä. Silloin satutan itseni rinteessä alas tullessa, et käsi tai jalka napsahtaa. Vahinkoja käy kaikille. Sen jälkeen olisin saanut jättää hyvästit uimiselle, jos jalka olis katkennut. Eikä oikein olis huvittanut muiden joukossa lasketella. Pohdin, että muut voivat kaataa minut rinteeseen, kun liian läheltä kaartavat, eivätkä katso eteensä. 

Ei meinannut treenaus maistua. Vaatteiden vaihdon ja eväiden syömisen jälkeen päätin lopulta lähteä testaamaan rinteet. Rinteet olivat jäässä, mutta lumen alla. En kaatunut olleenkaan, vaan pysyin pystyssä. Harjoittelin vapareita ja hyvää lasketteluasentoa. Lasketteluasennon harjoitus oli leiriltä. Muita juttuja en ehtinyt, ennen kuin treenit alkoi. Ehdin lasketella viisi rinnettä, ennen kuin palasin suksitelineille venyttelemään ja odottamaan treenien alkua. 

Erilaisia käännöksiä

Treeneissä harjoiteltiin käännöksiä. Ensin harjoiteltiin leikkaavia käännöksiä. Niissä lähetään laittamaan suksia kantilleen ja odotetaan, et suksi tekee käännöksen. Ne sujuivat aika hyvin. Tarvitaan rohkeutta tehdä käännös hyvin.

Harjoiteltiin myös pyöreitä, nättejä käännöksiä. Pyöreä käännös oli helppo. Ne sujuivat hyvin, koska niitä harjoiteltiin jo leirillä. Käännökset tuntui nyt sujuvan paremmin kuin leirillä.

Kolmantena tehtiin tuhansia pieniä käännöksiä, ettei vauhti kasva liian suureksi. Silloin tehdään koko ajan käännöksiä, koko rinne alas saakka. Tuhansien käännösten jonon teko oli aluksi haastavaa, kun meinasi tulla isoja käännöksiä. Mutta lopulta sujui hyvin.

Olin väsynyt treenin jälkeen, mutta tuntui hyvältä, kun oppi jotain uutta. Valmentaja sanoi, että käännökset ja asento olivat parantuneet leirillä ollessa. Treeneissä oli lopulta mukava olla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti