Takaisin altaaseen


Viime viikolla ehti uimaan vain kerran. Tällä viikolla jo kahtena päivänä kolmesti. Tiistaina kävelin ennen alppihiihtoa Tesoman uimahallille uimaan omatoimisesti kisalajit ja tein haastejuttuja. Voltteja lähinnä tein ja pomppujuttuja. Kaverin kanssa tehdään haastejuttuja, niin näkee, onko edistynyt asiat. 

Harjoittelin voltteja väljässä vedessä. Melko hyvin ne menevät, vaikka osittain vinoon. Voltin asento on helppo etuperin. Osaan laittaa pään rintaan kiinni ja tehdä voltin etuperin oikein. Takaperin se onkin haastavaa. Takaperin volttia pitää treenata vielä. 

Uin rintaa. Rinta sujuu kohtalaisesti, rytmitys alkaa mennä oikein. En osaa itse harjoitella potkuja kuivana, vaikka Heidi neuvoi. Harjoittelen mieluummin vedessä laudan kanssa tai räpylöillä. 

Uin yhteensä 1125 metriä.

Uiminen piristi mieltä

Keskiviikkoaamuna suuntasin taas Tesoman uimahallille. Uin omatoimiset treenit. Treenasin rintauinnin  ja vaparin käsivetoja. Tein käsivedot pullari jalkojen välissä ja lättärit käsissä. Uin taas seuraavan kisan kisalajit läpi. Tein pohjasukelluksen ja uin loppumatkan vaparia niin kovaa kuin pystyin. 

Harjoittelin tiistain treenin mukaan etuperin voltteja. Voltit alkoivat sujua vähän paremmin, vaikka vieläkin menee vinoon. Välillä pompin altaan toiseen päähän ja uin takaisin. Uin pari kertaa sekarin läpi ja lisäksi rintauintia, miettien rytmitystä. Uin sitten vaparin, rinnan ja selän 100 metriä. Käännökset alkoivat sujua. Uin yhteensä 2025 metriä. 

Aamu alkoi huonosti, kun huomasin et otsalamppu oli häveissä. Se suututti. En tykkää käyttää heijastimia. Uiminen sai ajatukset muihin asioihin ja piristi mieltä. Kävelin töihin ihanassa pakkassäässä.

Uintia parin kanssa

Työpäivän jälkeen piti ostaa valmis salaatti, kun eilen en ehtinyt tekemään sitä. Lähdin TaTU:n parakilparyhmän treeneihin Pyynikin uimahallille. Uin kaverin kanssa 100 metriä verraa ja tehtiin 50 metriä etuperin volttia, ja uitiin omatoimisesti toinen satanen. 

Treeneissä mentiin aluksi väärin valmentajan ohjeistus. Toinen oli selällään, ja toinen potki rintauinnin potkuja työntäen toista. Uitiin aluksi vain 25 metriä ja vaihdettiin toisessa päässä. Toisella kerralla ohjeistus oli selvempi: piti mennä sama juttu 50 metriä päästä päähän. 

Sitten olikin vuorossa kaverin kanssa käsikkäin uinti sekä selkää että rintaa. Siinä potkitaan potkut normaalisti ja tehdään vain vapaalla kädellä vedot. Ei ollut vaikeaa. Sitä on harjoiteltu aiemminkin treeneissä, niin sujuu jo aika hyvin.

Kilpaa räpylöillä ja ilman

Sen jälkeen oli 4×50 vaparin kisa. Kaveri oli ensimmäisessä käännöksessä ja maaliin tulossa nopeampi, mä oli toisella 50 metrillä nopeampi, kolmannella kaveri, ja mä olin vikalla nopeampi. Voitettiin toisemme vuoron perään. 

Sitten valmentaja laittoi haasteen, että uisin ilman räpylöitä. Mä otin räpylät pois ja uin ilman niitä 4×50 metriä rintaa. Voitin kaverin helposti, kun hän ui räpylöillä. Rytmitys sujui hyvin. Potkutkin sujuivat hyvin, eikä vasen jalka kääntynyt sisäkiertoon.

Sitten olikin loppuverran vuoro. Uin treeneissä yhteensä 1050 metriä. Oli pitkästä aikaa kolme treeniä kahdessa päivässä. Mukavalta tuntui ja rankalta. Sainpahan uida kisoja varten. Muilla on kisat tällä viikolla, niihin en ehdi mukaan, kun lähden alppihiihtoleirille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti