Vapriikissa tutustumassa

Torstaina muistin vasta töissä, et olisi naistenryhmän näkemispäivä. Jouduin ilmoittamaan uintikavereilleni, etten pääse uimaan, kun lupasin lähteä ohjaajan ja kaverin kanssa Vapriikkiin kiertelemään. Välillä unohtuu päivittää kännykän kalenteri ja merkitä menot sinne.


Työpäivän jälkeen menin kotiin viemään tavaroita. Otin toisen repun, johon otin juomapullon ja heijastimet sekä avaimet mukaan.

Lähdin kävelemään ratikalle ja matkustin keskustaan. Kävelin Koskipuistosta Vapriikin pääoville. Ohjaaja odotti jo Vapriikin edessä ja kaveri oli tulossa.

Vapriikissa oli monta näyttelyä. Käytiin postimuseossa, jossa oli postiaiheisia juttuja. Kierrettiin myös Tampere ennen ja nykyään -näyttely, Finlaysonin näyttely ja luontonäyttely sekä jääkiekkomuseo. 

👍 Pidin eniten Postimuseosta, koska siellä kerrottiin erilaisista postinkuljetustavoista. Näki vanhan ajan postiauton. Postimerkkikuvat jäivät mieleen selvästi, kun keräilen itse postimerkkejä. Entisajan merkit olivat hyviä. 
👉  Tampere ennen ja nykyään -näyttelystä jäi mieleen vuosiluvut 1900-luvun aikaan ja 2022 vuoden muuttuneet asiat. Oli mukava katsoa taloja entisaikaan ja nykyään.
👉  Finlaysonin näyttelyssä jäivät mieleen käsityöasiat. Entisajan ompelukoneet sota-aikaan olivat erilaisia kuin nyt.
👉  Luontonäyttelyssä oli tehtävä Testaa mikä eläin olet. Sain vastauksen, että olen nuori hylkeenpoikanen, kun viihdyn vedessä. Kaverista tuli kurki ja ohjaajasta hirvenvasa.
👉  Jääkiekkomuseosta jäi mieleen jääkiekkojutut, kuten jääkiekkopelaajien paidat ja jääkiekkoaiheet. 

Kiva iltapäivä toi piristystä iltaan. Kaverin kanssa käytiin vielä Ratinan ostoskeskuksessa, koska hänen piti ostaa äidillensä paita New Yorkerista. Päätettiin käydä samalla Kaupin Sports Centerillä testamassa Malmin kebab -ravintola. 

Maistoin kebabaterian rankalaisilla. Ruoka oli maukasta. Otin loput mukaan. Ajattelin syödä myöhemmin tänään aterian loppuun. En viitsinyt heittää pois turhaan, niin luonto säästyisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti