Treeneissä on vaihtelua


Viime viikolla olin kello 10 jälkeen hallilla. Tänä keskiviikkona lähdin vielä myöhempään uimaan, kun hallilta pääsee oikopolkua kävellen 13 minuutissa töihin. Tällä kertaa kun olin hallilla, kello oli yli 11.

Halusin uida vähemmän kun muilla kerroilla. En halunnut olla poikki illan treeneissä. Uin alkuverraa, menin 2×100 sekarin ja uin kisalajit läpi kahdesti. Harjoittelin väliin kuperkeikkoja ja sukelsin pohjaa pitkin ja uin loput matkasta. Yhteensä uin 1425 metriä. Treenin tavoitteena oli pitää hauskaa ja uida kisalajit.

Kävelin töihin räntäsateessa, koska unohdin aamulla pakata sateenvarjon mukaan. Kastuin jo aamupäivällä hallille mennessäni ja työmatkalla kastuin uudestaan.

Ehdittiin kuitenkin

Työpäivän jälkeen ostin valmiin salaatin ja lähdin Pyynikin uimahallille parakilparyhmän treeneihin. Söin salaatin pukkarissa. Ehdin altaan reunalle venyttelemään. Kaverit olivat jo paikalla. Ehdittiin uida alkuverraa 425 metriä, koska valmentaja oli 30 minuuttia myöhässä. Sen auto oli hajonnut. Meinattiin kaverin kanssa vetää treenit, ellei valmentaja tule. 

Treeneissä olikin kivaa. Aluksi oltiin eri puolilla viivoja. Uitiin kaikki rinnakkain. Yksi ui selkää, toinen rintaa ja viimeinen vaparia 50 metriä. Sitten vaihdettiin vapari yhdelle, toinen sai perhosen ja vika rinnan. Sen jälkeen kaikki meni selän ja vaparin. Valmentaja päätti, mitkä lajit mentiin ja kuka meni minkäkin lajin.

Otin kaverin kanssa 50 metrin vaparikisan. Se mentiin uudestaankin. Kaveri voitti minut molemmilla kerroilla. Uitiin perhostakin 50 metriä. Valmentaja ohjeisti, että potkulla saa vartaloon rytmitystä enemmän. Muuten se meni hyvin. Lopussa oli enää kevyttä palauttavaa loppuverraa. 

Uin 1250 metriä, mutta pesuhuoneessa huomasin, et ranneke näyttikin 1325 metriä. Se oli jäänyt päälle, kun piti lopettaa ohjelma. Nauratti. Sain sit lopetettua. Treenit loppuivat vasta kello 20.30. Ehdin juuri ja juuri peseytymään ja pukeutumaan ennen kuin halli suljettiin kokonaan. 

Aktiivisuusrannekkeella ja ilman

Torstaina huomasin aamulla työpaikalla pukkarissa, et aktiivisuusranneke oli jäänyt kotiin lataukseen. 
Käytän yleensä töissä ranneketta. Se näyttää, paljonko on liikkunut työpaikalla hommia tehdessä. Mutta pärjäsin päivän ilman sitä. 

Työpäivän jälkeen menin kotiin hakemaan aktiivisuusrannekkeen ja lähdin kävelemään hallille. Se olikin raskasta, kun oli mutaisia ja vetisiä paikkoja. Kuivia paikkoja oli vaikea löytää, sen takia oli raskasta kävellä. Kengät ja lahkeet kastuivat. 

Välillä kisa-altaassa

Hengähdin pukkarissa ja join vettä ennen kuin lähdin uimaan 50 metrin kisa-altaaseen kisalajit. Uin treenien aikana kisalajit kahteen kertaan. Tein myös tekniikkaharjoituksia. Uin 2×200 vaparin ja rinnan käsivedot pullari jaloissa ja lättärit käsissä. Rintauinnista harjoittelin rytmitystä. Se alkoikin sujua. 

Uin 2×100 sekarin niin, et uin 50 metrin altaassa 25 metriä perhosta, selkää, rintaa ja vaparia. Altaan puoliväliin asti uin perhosella. Kun tuli vastaan seinämä, joka on nostettu ylös, niin siitä tiesi, että on aika vaihtaa selkään. Sama oli takaisin rinnalla ja vaparilla täysillä uiden. 

Olin hyvällä tuulella. Mittari näytti treenin uintimatkana 2350 metriä. Uin tänään enemmän kuin keskiviikkoaamuna, kun pääsin 50 metrin altaaseen uimaan.

Pientä rentoutusta

Kävelin eri kautta kotiin kuin olin kävellyt hallille. Vein uintikamat kuivumaan ja lähdin vielä vähäksi aikaa ihkuun kavereita moikkaamaan ja kuuntelemaan heidän laulamista.

Ihkussa olikin paljon kavereita. En ehtinyt valita biisiä tällä kertaa. Muut olivat ehtineet jo ennen minua. Söin halloumburgerin ja otin mehua jäillä. Ruoka maistui uimisen jälkeen hyvältä.

Palasin illan jälkeen ratikalla lähemmäs kotia. Kävelin kotiin miettien, et sunnuntaina voisi olla kuntosalitreeni, jolloin sarjan toistojen määrä nousee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti