Jälleen kisarinteessä


Maanantaina valmistauduin kotona laskettelutreeneihin lähtöä varten. Olin menossa treeneihin laskettelukaverin äidin kyydillä. Yleensä menen suoraan töistä bussilla rinteille. Nyt oli poikkeus. Siksi laskettelukaverin äiti unohti hakea minut. 

Harmittelin asiaa äidilleni. Jos lähtisin bussilla, niin välillä pitää vaihtaa, enkä ehtisi treeneihin. Äiti sai järjestettyä kyydin. Enoni heitti minut puolituntia myöhässä treeneihin. 

Mustavuoressa kuulin, että treenejä ei ollutkaan. En ollut huomannut viestejä ryhmässä huonon verkkoyhteyden takia. Valmentajat olivat muualla. Saikin itse lasketella omatoimisesti vapareita. Kaverin äiti sanoi, et laskettele niin kauan kuin haluat. Laskettelin tunnin. En jarrutellut yhtään, vaan annoin vauhdin viedä. Vauhditus ja tarkkuus onnistuivat hyvin. Ne näkyi käännöksissä koko ajan. 

Kisaamaan Mustavuoreen

Tiistaina lähdin matkaan kaupan kautta. Ostin hedelmiä, koska oli pitkä ilta edessä. Töiden jälkeen oli aikaa. Kävin uimassa ja sen jälkeen lähdin reippaasti vaihtamaan alppihiihtovarusteet päälleni.

Kävelin työpaikalle hakemaan pukkarista sukseni ja lähdin kävelemään Vanhalle kirkkotielle odottamaan bussia. Noin kilometri piti vielä kävellä. Lähempänä ei ollut bussipysäkkiä tai sit olis pitänyt mennä Tampereelle päin ja vaihtaa Epilässä bussia takaisin. 

Mustavuoren pukkarissa söin välipalaa ja vaihdoin monot jalkaan. Lähdin laskettelemaan pari vaparia. Tuntui rankalta mennä suoraan uimasta rinteisiin. Tavaroiden kantaminen paikasta toiseen oli raskasta. Mukavaa se silti oli.

Alma Media Cup:n viimeiset kisat

Vaparien jälkeen oli rataan tutustuminen. Valmentaja oli meidän kanssa. Se oli taas erilainen, kun aiemmat radat, mutta tuntui hyvältä. Rata oli nyt helpon tuntuinen. Edellinen oli vähän haastava. Nyt oli kaksi tolppaa lähdössä ja radalla, joiden välistä piti mennä. Valmentaja ohjeisti, että tarkkana nyt radalla, että suoritukset menevät oikein.

Ennen kisan alkua oli vielä yhteiskuvan otto. Yhteiskuva otettiin ylhäällä. Valmentajat ja kaikki alppihiihtäjät olivat mukana.

Kisat alkoi hyvin. Ei jännittänyt yhtään lähteä radalle. Ekassa ratalaskussa keskityin vauhtiin ja tarkkuuteen. Sain radan läpi onnistuneesti. Toinen ratalasku oli parempi. Vauhti oli hyvä. Kisan jälkeen sai lasketella lisäkierroksen, jos halusi. Se oli paras kierrokseni. Kisan ulkopuolella olin rohkeampi radalla. Rohkeus näkyi vauhdissa. Kivalta tuntui. Laskut meni hyvin.

Olin tyytyväisin mielin Cup-kisan päättyessä, onpahan kokemusta laskettelukisoihin. Kivaa oli lasketella rata läpi vauhdikkaasti. Ratalasku nostaa rohkeutta ja tarkkuutta mennä tolpat oikeasta suunnasta. Mikään ei ollut vaikeaa, kun keskittyi radalla käännöksiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti