Ensimmäinen kerta hyppyreissä


Maanantaina ostin työpaikalta työpäivän jälkeen välipalahedelmiä ja suuntasin Mustavuoreen hyvillä mielin. Luulin, että rinteissä olisi muitakin laskettelijoita, mutta rinteet olivat tyhjillään, eikä sää ollut mieluinen. Räntäsade vei ilon. Menin silti rinteisiin, vaikka ei oikein huvittanut, kun oli surkea keli.  

Laskettelin kuusi rinnettä. Sukset eivät halunneet toimia kunnolla ja jumittuivat ylärinteisiin. Tuntui et lunta olisi suksien pohjassa, ettei pääse eteenpäin. Oli liian pehmeä lumi, niin käännökset eivät sujuneet. Vauhti hidastui ja pysähtyi täysin käännöksissä. Siksi käännökset epäonnistui. Sai tehdä hommia, et sukset suostuivat toimimaan. Piti lasketella keskivaikeaa rinnettä alas, että sukset suostuivat liikkumaan. 

Menin ennen treenejä vielä pukkariin lämmittelemään ja kuivattelemaan.  

Taitotreenausta

Treeneissä olikin edessä taitojuttuja hyppyreissä. Hyppyritreenissä piti pysyä tasapainossa ja mennä valmentajien perässä hyppyrit alas. 

Ensin oltiin perherinteen vieressä olevassa parkrinteessä. Siellä mentiin pienemmät hyppyrit itämaalaiseen tapaan. Silloin mennään hyppyrin sivusta vinottain. Kaaduin yhden kerran parkrinteen hyppyreissä niin, että suksi lähti jalasta irti. Menin liian jyrkästä kohdasta hyppyrinreunaa alas, ja tasapaino horjahti täysin. 

Pääsin hyvin ylös ja jatkamaan matkaa. Toisella kerralla kaaduin pyllylleni, kun tasapaino horjahti uudelleen. Taas oli jyrkkä kohta hyppyristä tullessa. Paino oli jäänyt liian taakse, ja pylly osui lumeen. Ei yhtään naurattanut, kun takapuoli kastui.

Lastenrinteessä mentiin sateenkaari-hyppyri. Siinä mentiin liukumalla suksilla pyöreän jutun yli. Uskalsin mennä siitä. En hypännyt, sukset liukuivat siitä nätisti alas. Se tuntui kivalta ja hauskalta. 

Keskivaikean rinteen hyppyri jännitti aluksi. En ollut aiemmin mennyt niitä hyppyreitä ja pelkäsin, että satutan itseni. Uskalsin sitten pari kertaa mennä ne mäet. Toisella kerralla sukset hyppäsivät vähän. Se tuntui hauskalta, siinä kohti nauratti. Hyppyri oli loppujen lopuksi kiva. Piti vain uskaltaa.

Lopuksi oli vielä kolme vaparilaskua. Sukset alkoivat liukua paljon paremmin hyppyreissä ja vapaalaskuissa. Treenit lopetettiin 10 min etuajassa pehmeän lumen takia. Jalkoihin sattui ja olin märkä. Mietin, että en mene enää räntäsadepäivinä laskettelemaan. Silti hymy nousi huulille treeneissä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti