Myöhässä


Maanantaina väsytti aamulla, kun viikonloppuna oli siirretty kelloja tunti eteenpäin. Valvoin liian myöhään. Ajattelin asioita, jotka olisi voinut viikolla tehdä. Sekin vaikutti unirytmiin. Arkiviikko ei siksi lähtenyt hyvin käyntiin, vaan torkahdin uudestaan herätyksen jälkeen. Suljin silmäni siksi, et olin puoliunessa. Väsytti, mutta ei auttanut muu kuin herätä. 

Sitten olikin kiire tehdä asioita. Olin jo lähdössä kitkapohjakengät jalassa töihin, mutta kävin kotona vaihtamassa vaelluskenkiin, koska ei ollut liukasta ja oli pehmeää lunta. Vaelluskengissä saa helpommin kengännauhat kiinni.

Kiirehdin bussille. Olin myöhässä, mikä ei ole hyvä juttu. Pääsin seuraavalla bussilla töihin. Olin lopulta vain kolme minuuttia myöhässä. Työpaikkaohjaaja sanoi, et tee loppupäivästä klo 14.33 saakka ja asia oli sillä selvä.

Mietin, et nyt herätys soimaan ja ajoissa nukkumaan, eikä valvota enää yli puolen yön. Urheilija tarvii 8-9 tunnin yöunet. Ei vaan onnistu käytännössä hyvin. Mietin taas, et vähentäisin olemista jossain, et ehtii kotonakin olla. Täytyy vaan jättää asioita seuraaville päiville, vaikka olis kiva tehdä ne loppuun. 

Vielä kerran Mustavuorelle

Lähdin työpäivän jälkeen kaupan kautta. Oli viimeiset laskettelutreenit, ja halusin muistaa lasketteluvalmentajia suklaarasioilla. Valitsin uutuus All eight -rasiat: appelsiinin ja mansikan. Halusin kiittää vuodesta. 

Päätin, et meen ennen treenejä kokeilemaan, miten hyvin sukset luistaa pehmeässä lumessa. Kolmen rinteen jälkeen ne luistivat hyvin. Laskut tuntuivat kivoilta, vaikka joutui tekemään töitä jaloilla. Treenasin vartalonkiertoa käännöksissä, ja se sujui hyvin. Ennen treenien alkua venyttelin itse. Sit venyttelin uudestaan valmentajan kanssa. 

Kevään viimeiset alppihiihtotreenit

Alunperin piti olla ratatreeni, mutta oli pehmeää lunta ja se ei onnistunut. Lasketeltiin pitkiä hyviä käännöksiä molemmissa rinteissä ja annettiin suksien viedä. Yhden kerran tasapaino horjahti taaksepäin ja kaaduin rinteeseen. Pylly osui lumeen. Pääsin hyvin ylös, eikä sattunut olleenkaan. Nauratti, on hyvä treenata kaatumista.

Lopuksi mentiin keskivaikeasta rinteestä alas ja kahvioon. Valmentaja tarjosi kaakaon ja juteltiin Himos Leitheristä ja muusta. Ollaan menossa kaverin kanssa kisoihin Himokselle, mutta valmentajat eivät pääse paikalle. 

Treenikausi on ollut kiva. Kaikki ovat oppineet paljon tänä vuonna. Tuntuu mukavalta, kun on oppinut uusia asioita. Parhaiten on jäänyt mieleen asennon harjoitus, erilaisten käännösten harjoitteleminen ja ennen kaikkea leikkaavan käännöksen harjoitus. Treenit jatkuvat ensi talvena. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti