Asioita korjattavana


Tiistaina piti viedä molemmat kuulokojeet huoltoon, kun oikeankin korvan laite lakkasi sitten toimimasta. Äiti varasi edellisenä iltana mulle ajan kuulokeskukseen vasemman kuulolaitteen korjaukseen. Ajan sai vasta viikon päähän. Laitteet saa nopeammin tarkastettavaksi, kun vie ne kuulokeskukseen ilman ajanvarausta. Huoltomies olisi paikalla torstaina. 

Piti käydä työpäivän jälkeen hakemassa kotoa vasemman korvan laite ja viedä molemmat kerralla. Nyt on pakko pärjätä ilman. Sain uudet kuulolaitteet pari vuotta sitten. Kotona olen yksin ilman niitä, ja nyt täytyy tottua olemaan ilman niitä muuallakin. Harmitti, kun ei kuule kunnolla. Kuulen kuitenkin metrin etäisyydeltä tai lähempää. Täytyy mennä toisten ihmisten lähelle tai pyytää puhumaan kovempaa. 

Kaikille turvallinen paikka

Menin käymään Olkkarissa kavereita moikkaamassa. Pelasin Yatsia muutamien kaverien kanssa. Menin lähemmäksi puhujia, niin pärjäsin hyvin ilman kojeita. Kuulin hyvin, kun pyysin puhumaan kovempaa. Sain kerran Yatsin. Mulla oli myös oma värityskirja mukana. Väritin värityskirjaani loppuajasta, kun muut katsoivat elokuvaa.  

Lähdin sieltä kaverin kanssa Iltalinjalle, kun halusin pyytää anteeksi edellisen kerran käytöstäni. Kerroin, et musta tuntuu pahalta, kun sanoin kavereille huonosti. Joskus on vaikea ymmärtää toisten sanomisia. Sanoin takaisin sen, mitä he olivat mulle sanoneet, koska se satutti mua. Silloin ei osaa oikein ajatella ja käyttäytyä, vaikka haluaisi ystävällisesti sanoa asioista. En ole yleensä käyttäytynyt niin huonosti. 

Kaverit eivät olleet Iltalinjalla. Tiedän, että kavereista tuntuu pahalta, ja musta itsestänikin tuntui pahalta. Juttelin ohjaajien kanssa, ja selvitin välit heidän kanssa. Sovin ohjaajien kanssa, että jos tällaista tapahtuu, niin kerron heti heille. Ohjaajat lupasivat, että seuraavan kerran jutellaan porukalla asiat selviksi, et kaikilla olis hyvä olla samassa paikassa. Jos ohjaajat puuttuisivat aina riitelyihin, olis turvallista kaikkien olla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti