Hassuttelua altaassa


Tiistaina oli lepopäivä urheilusta. Kävin pitkästä aikaa Iltalinjalla, että näin kavereita. Ennen sitä kävin ostamassa näytön puhdistajan, joka oli kadonnut aamulla repun taskusta. Se harmitti, kun sain sen joululahjaksi. Tavaroiden paikoilleen laittamisen ja säilyttämisen kanssa on oltava tarkkana.

Iltalinjalla pelasin kaverin kanssa biljardia ja isommalla porukalla pelattiin Kimbleä. Biljardissa osuin palloihin ja sain pusseihin. Kimblessä hävisin kavereille. Juteltiin ohjaajien kanssa ensi viikon tiistain lasertaisteluretkestä.

Vähän myöhemmin altaaseen

Keskiviikkona menin vähän normaalia myöhemmin Tesoman uimahallille tekemään aamuista omatoimitreeniä. Ajattelin, ettei ole kiire ajoissa lähteä pois, kun kävellessä töihin menee vain vartti. Voi nousta altaasta vähän myöhemmin. 

Harjoittelin rinnan ja vaparin käsivetoja 2×200 metriä lättärit käsissä. Pullari piti jalat paikoillaan käsivetotreenin ajan. Harjoittelin myös 100 metrin sekarin aina perhosesta vapariin. Treenasin vielä erikseen 100 metriset vaparin ja selän sekä 50 metriset perhosen ja rinnan. Hyvin sujui perhonen, kädet pyörivät samaan tahtiin. Rinnan rytmitys alkaa sujua. 

Uinnin lisäksi harjoittelin 50 metriä etuperin volttia. Voltti tehdään aina etuperin. Lisäksi tein vuorotellen makkaroita ja voltteja. 

Ehdin melko hyvin uimaan treenini. Yhteensä tuli uitua 1775 metriä. Tavoite oli 2000 metriä. Siitä jäi vähän uimatta, kun aika loppui kesken. Piti lähteä pesulle ja pukeutumaan, et ehtisin töihin. Tällä kertaa kävelin rantaa pitkin oikopolulle, josta olen aiemmin kävellyt hallille. Oli taas ihana aurinkoinen pakkassää kävellä töihin.

Erilaisia harjoituksia

Työpäivän jälkeen ostin valmiin salaatin, koska kotona ei ollut riittävästi tarpeita tehdä sitä. Salaatin kanssa suuntasin Tatun parakilparyhmän treeneihin. Söin päivällisen pukkarissa, ja lähdin nopean suihkun kautta altaan reunalle venyttelemään kavereiden kanssa. Saatiin uitua alkuverraa 100 metriä ja treenien aluksi vielä 50 metriä vaparia. 

Sitten laitettiin räpylä toiseen jalkaan. Toisessa jalassa ei ollut. Räpyläjalka teki potkut ja toinen oli paikoillaan. Toisen puolen käsi teki vaparin käsivedon. Eli ristipuolen käsi ja jalka tekivät töitä. 50 metrin jälkeen räpylä vaihtoi jalkaa ja selällään sama juttu. 

Seuraavaksi uitiin käsikädessä kaverin kanssa. Toinen meni perhosen potkuilla ja toinen rinnan. Pysyttiin uidessa rinnakkain. Laji vaihtui altaan päässä. Sitten toinen oli vapaamatkustaja ja sama juttu uudelleen päässä. Harjoitukset sujuivat, koska ollaan aiemminkin harjoiteltu niitä treeneissä. 

Väliin uitiin taas yksin. Mentiin delfarit räpylöillä. Sama tehtiin selällään. Olikin haastavaa mennä delfarit selällään. Ei meinaa saada tehtyä potkuja oikein. Tuntui rankalta. 

Sitten olikin 4×50 metriä polvista potkut. Potkuissa piti aina koukistaa polvesta. Ne uitiin kaksi kertaa selällään ja kaksi kertaa vatsallaan. Se olikin uusi asia. Harjoittelin vielä yhden ylimääräisen vinstan.
 
Lopuksi oli 50 metrin vaparin kisa räpylöillä. Kaveri voitti ekan kierroksen, vaikka yritin loppuun saakka uida täysillä. Minä voitin loput kolme kertaa 50 metriä, kun kiihdytin maaliseinään saakka lujaa. Kaveri väsähti niissä käännösten jälkeen. 

Loppuverra uitiin ilman räpylöitä. Yhteensä 1525 metriä. Eli keskiviikon uinnit oli 3500 metriä.

Uintia ja biljardia

Torstaina työpäivän jälkeen suuntasin kohti Kalevan uintikeskusta uimaan vuorostaan 50 metrin radalla. 
Halusin uida kisalajit siinä altaassa, ja muutenkin halusin uintimetrien nousevan.

Harjoittelin ohjattujen treenien käsivetoja. Ne sujuivat paremmin 50 metrin altaassa. Uin kisalajit kolmesti läpi ja välissä tein sekaria 2×100 eli 25 metriä perhosta, toinen selkää, sitten rinta sekä vapari. Uin rintaa 100 metriä muistellen rytmitystä. Yhteensä uin 2150 metriä. 

Ennen kotiin lähtöä latasin erityisuimarikortin, ja ostin kahvin reippaasti uidun suorituksen jälkeen. Suuntasin ratikalla Pyynikintorille ja kävelin Iltalinjalle kavereita tapaamaan. Autoin kavereita palapelin teossa ja pelasin yhden erän biljardia. Tällä kertaa sain vain pari palloa pussiin, mutta harjoitus tekee mestarin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti